keskiviikko 21. elokuuta 2013

Sievä silinteri

Samaisissa häissä, joihin vein lahjaksi käspaikan, toivottiin vieraiden sonnustautuvan hattuun. Pari päivää ennen häitä tsättäilin kaverini kanssa, joka myös oli tulossa häihin, ja hänellä oli hattupulma. Olisi halunnut pikkuisen silinterihatun päähänsä, mutta ei ollut oikein aikaa tehdä sellaista. 


Eipä miullakaan olisi sen enempää ollut aikaa, mutta siirsin kaikki muka tärkeämmät velvollisuudet tuonnemmaksi ja aloin askarteluhommiin. Välillä aina palattiin tsättiin tarkentamaan ohjeita ja pohtimaan nauhoja ja rusetteja. Kuviakin lähetin välivaiheista nettikameran välityksellä, että tulee varmasti juuri oikeanlainen. Aika hauskaa tehdä tilaustyö tällä tavalla, samalla jatkuvasti kommunikoiden!  

Tällainen tuli: 



Tötsäkkeen sisälle löysin muovisen rasian, ja lierilärpäkkeeksi leikkasin pakasterasian kannesta ympyrän. Nyt osoittautuivat hyödyllisiksi mustat satiininpalat, joita jäi aikoinaan yli carmen-tyylisestä vanhojentanssipuvusta. Saumat jäivät kiireessä vähän mutrulle, mutta eipä sitä nyt niin huomaa... Hatun ympärillä oleva musta nauha on ollut joskus rintaliivien olkain, mutta sitä ei kyllä tässä kontekstissa huomaa ollenkaan. Koristeena on höyhen, palanen pitsiä (myöskin samaisesta vanhojenpuvusta yli jäänyttä) poimutettu viuhkamaisesti sekä satiininauharusetti. Kiinnitykseksi ompelin pätkän leveähköä kuminauhaa hatun pohjaan. Kuminauha on tukeva, ja siitä hatun voi pinneillä kiinnittää kampaukseen. Aika hieno hattu!


-Aune

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti