lauantai 10. elokuuta 2013

Sammaleenvihreää

Hei, mitä ex-kämppiksen takatasku tekee blogissa?









Se tekee blogissa sitä, että se on nykyään vakosamettilaukun sivutasku! 






Aikoinaan asuin siis tämän kämppiksen kanssa, joka muutti Ruotsiin ja jätti jälkeensä kaikenlaista tavaraa, jota ei enää tarvinnut. Esimerkiksi sammaleenvihreät sammarit. Kangas on suurimmalta osin kulunut moniin pieniin ompeluksiin, mutta säästin hyvän takataskun vastaisuuden varalle.



Kun sitten opintojen edetessä tuli tarve tukevalle laukulle, johon voi lastata kirjastosta puolitusinaa filosofista klassikkoa, mutta joka myös näyttäisi tyylikkäältä filosofian hyllyväleissä haahuillessani, vanha sammarien tasku antoi idean sammarilaukkuun. Laukussa on taskullisen palan lisäksi toista, vähän erisävyistä samettia. Pohjan vahvistin rikki menneen Kånken-repun taustavahvikkeella, ja yläosaan löytyi kangas vanhojen kangashousujen lahkeista.

Laukussa on tukevasta puuvillakankaasta myös vuori, jossa pari sisätaskua. Liian vaikea valokuvata, mutta on ne siellä ne taskut!








Suoraan ylhäältä otetussa kuvassa näkyy myös vetoketju, joka on niinikään ratkottu jostain vanhasta vaatteesta. Ompelin vetskarin kangaskaistaleiden väliin, ja muodostuneen suorakaiteen sujautin varsinaisen laukun yläreunan päärmeen väliin. Tai "sujauttaminen" kuulostaa ehkä liian helpolta, enemmän se oli "ähertämistä" tai "sullomista".


Hihnaa varten päällystin ripsinauhan vihreällä kankaalla, ja kirppikseltä löytyi sopivia solkia säätösysteemiin. Ripsinauha taisikin olla ainoa asia, joka täytyi ostaa ihan uutena.


Oikein kelvollinen laukku tuli, vaikka monen paksun kangaskerroksen ompelu on aina melko kinkkistä.


-Aune

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti