sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Pannumyssy pressopannulle


Emme juo itse kahvia, ja koska meillä on myös keittiössä aika vähän pöytätilaa, halusin jokin aika sitten eroon kahvinkeittimestä. Ostin tilalle pressopannun, jolla voi keittää vieraille kahvit.



Pressopannulla tulee kuulemma oikein hyvää kahvia, näin ovat vieraat sanoneet. Itse en pysty arvioimaan, kun se on minusta kuitenkin pahaa...







Kahvina muuten käytän Kaffecentralenin Lauttasaaressa paahdettua Piriste-nimistä kahvia, jota saa Oulusta Kofeiinikomppaniasta. Se jauhetaan ostaessa, ja otan sen pannujauhatuksella, koska se toimii parhaiten tässä pressopannussa. Aikamoista kahvihifistelyä siihen nähden, etten pidä kahvista :)





Uusi juttu tässä koko hommassa on pannumyssy, jonka virkkasin mittojen mukaan juuri tälle pressopannulle sopivaksi. Myssyn teossa täytyy vähän kikkailla, kun tarvitaan reikä kannen tapille ja aukko kaatokahvalle. Kaatonokalle en jättänyt aukkoa, joten myssy pitää aina ottaa pois pannun päältä kun kaataa kahvia.







Kiinnitykseksi ompelin kivat käsin tehdyt keraamiset napit, jotka olen saanut joskus lahjaksi. Nyt niille löytyi sopiva paikka. On muuten mukavaa, kun pitkään säilytellyt napit (tai jokin muu tarvike, kangas tms.), joista tykkää tosi paljon, löytävät juuri sopivan kohteen. Yksivärisessä virkatussa pinnassa nämä pääsevät hyvin oikeuksiinsa, eikä muita koristeita tarvita lainkaan.




Kuvassa muuten näkyy myös pakastimesta otettua sateenkaarikakkua. Leivoin kuusikerroksista sateenkaarikakkua menneen kesän Helsinki Priden piknikille - ja kakku saikin piknikillä ansaitsemaansa huomiota.







-Aune





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti