tiistai 6. lokakuuta 2015

Gypsy-asu

Gypsy-tanssin hameesta oli määrä tulla kaksinkertainen kello, eli kahdesta täydestä ympyrästä koostuva kellohame. Hame toteutettiin kolmesta osasta niin, että ylin osa muodostui kellohameen tavoin ympyrästä ja kaksi alempaa osaa suorista kaitaleista, jotka ommeltiin rimpsuiksi. 

Kankaan menekki oli hyvin vaikea arvioida. Kukkakangasta oli aivan liian vähän, ja sitä riitti ainoastaan yksinkertaiseen kelloon. Punaista satiinia sen sijaan jäi valtavasti yli, vaikka kuinka koitin laskea kankaan menekkiä tarkkaan. Arvelen syyksi muun muassa sen, että olin laskenut määrän tuplakellolle, ja kun kukkakankaasta tuli vain yksinkertainen kello, ei keltaista ja punaistakaan voinut laittaa ihan niin paljon kuin alkuperäisen suunnitelman mukaan olisi pitänyt. Kun helman ympärysmitta lähentelee kahtakymmentä metriä, pienetkin heitot kertautuvat kummasti. 


Tavallaan harmittaa, että hame oli niin isotöinen ja ei voinut tehdä kunnon tuplakelloa, mutta sille ei mahda enää mitään. 








Kunnon tuplakellohame nousisi molemmilta sivuilta pään yläpuolelle asti. Tästä kuvasta näkee hyvin, että kukkaosa ei anna enää myöten. (Jos joskus tulee ajankohtaiseksi ja löytyy joku hyvä kangas, kukkakankaan tilalle voi vielä ommella tuplakellon.)


Ompelin näitä hameita kaikkiaan kolme, ja aikaa siinä kyllä vierähti monta monta päivää. Keltaista kangasta rypytin niin, että yhdestä metristä kangaskaitaletta tuli reilu puoli metriä rimpsua. Punaisesta puolestaan tuli yhdestä metristä noin 30 cm rimpsua.  









Tanssin alussa helma koottiin hauskaksi pyrstöksi...





....josta se sitten ensimmäisessä kertosäkeessä avattiin täyteen mittaansa.
















Yläosa on simppeli, punaista kiiltävää lycraa. Alareunaan kiinnitetty silikonikuminauha pitää puseron paikoillaan pirueteissa. Terassilla otetuissa kuvissa unohtui näköjään kukkakoriste: mustasta satiinista ompelin vielä rinnukseen ruusun. 







Käsittelin hameet sähköisyyttä vähentävällä suihkeella, koska varsinkin talvipakkasella polyestersatiini on aika hankala käsitellä. 





-Aune



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti