keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Tanssikankaita ja pääsiäispuuhaa

Tanssipukuja. Siinä lyhyesti viime kuukausien käsityöt (ja myös tulevien kuukausien). 


Erilaisia kimaltavia lycrakankaita, joiden kanssa olen pikkuhiljaa tullut sinuiksi. Ompelukonekin piti huoltaa välissä, kun se tuntui olevan isojen hameiden jälkeen täynnä pölyä ja likaa. Nyt se pelittääkin paremmin. 

Ongelmiakin on ollut: kaksoisneulan kanssa ompelu sujuu joskus erittäin hyvin, joskus taas ompeleiden väliin jää mutru vaikka mitä tekisi. En ole löytänyt ompelukoneestani keinoa, jolla alalangan kireyttä voisi säätää. Sellaista niksiä kokeilin, että laitoin kankaan nurjalle puolelle suikaleen talouspaperia ja ompelin sen läpi. Se toimi kyllä, ja ompeleesta tuli paljon tasaisempi, mutta talouspaperia on vähän hankala repiä pois niin ettei ohut kangas kärsi. 






Olohuoneen lattia on ajoittain leikkuukäytössä. Tässä on punaisen pallokuvioisen lycrakankaan vuoro, ja tein nämä housut ilman sivusaumoja. Leikkasin lahkeet yhtenä palana niin, että asettelin kaavat kuvan mukaisesti kankaalle ja mittailin sopivan lahkeen leveyden. Kangas ei ole suosikkini, mutta pikku hiljaa alan tähänkin tottua.






Pääsiäsjuttuja olen tehnyt sen verran, että pyöräytin pajunoksista pienen, siron kranssin ulko-oveen. Kransseissa tykkään yksinkertaisista ja pelkistetyistä, ja tässäkin on vain vihreään paperinaruun pujoteltuja keltaisia lasihelmiä koristeena. 







Viime pääsiäisen aikaan kokeilin jotain vähän kunnianhimoisempaa: etikalla syövyttämällä koristeltuja munankuoria. Menetelmä on tosi mielenkiintoinen, ja siitä voi lukea esimerkiksi täältä. Englanniksi löytyy vaikka kuinka paljon toinen toistaan hienompia pitsisiä munankuoria, kun kirjoittaa hakukoneeseen esimerkiksi etching eggshells.  


Menetelmä on myös tosi vaikea: munankuori hajosi aina jossain vaiheessa. Ehkä joskus kokeilen ruskeilla munilla siten, että en syövytä kuorta läpi asti. Silloin kuori ei ehkä rikkoonnu niin herkästi...




Hyvää pääsiäistä!


-Aune

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti