torstai 30. heinäkuuta 2015

Estradiasu, osa 4. Lisää paljetteja. (ja agilitypainojen korjausta)

Estradiasu etenee hitaasti mutta varmasti.  Paljetteja sain lisää ison määrään eurolla, kun joku möi kirppiksellä violetin paljettikoristeisen topin. Nyt alkaa olla varmaankin kaikkea riittävästi. 




Yläosakin on jo näin pitkällä. Muuten aika helppoa ommeltavaa, mutta kaaritukien kohdalla on vaikeampaa, kun ei saa neulaa liivistä kunnolla läpi.





Paljetitonta pinta-alaa on enää aika vähän, vyön takaosassa eniten. Sen jälkeen reunustukset, yläosan olkaimet sekä roikkuvat koristeen ja sitten on valmista. Kolme viikkoa näytökseen, uskon että ehdin, vaikka hetkellisiä paniikin tunteita on välillä tullutkin...






Itse asiassa otin tähän väliin pienen ylimääräisen projektinkin. Agilityseuramme treenihallilla on paljon hiekkapainoja, jotka ovat ratkeilleet vähän sieltä ja täältä. Ehdotin yhdistyksen johtokunnalle, että suorittaisin talkoovelvoitteeni korjaamalla säkkejä, ja sieltä tuli myöntävä vastaus.








Työläin vaihe on oikeastaan jäljellä olevan hiekan tyhjennys säkeistä ja sitten säkkien huuhtelu ja kuivattelu. Varsinainen ompelu on pikkujuttu. Numeron 90 nahkaneula ja paksu ompelulanka tekevät tehtävänsä. Välillä pitää käyttää käsipyörää, kun on paksuja kohtia, mutta hyvin on kone suoriutunut tähän asti :)




Kahdeksan säkkiä sain korjattua, ja kyllä siihen koko päivä meni. Raskaaksi meinasi käytä paksun kankaan ompelu käsipyörällä, ja vaikeaa oli myös pitää ompelukone puhtaana hiekasta. Parastahan näitä olisi ommella jollain suutarin ompelukoneella, mutta kyllä näihin tavallisella kotikoneellakin sai varmaan vähän lisää käyttöikää. Toivottavasti saumat nyt kestävät, ja toivottavasti ompelukone ei mennyt tukkoon!








-Aune

perjantai 10. heinäkuuta 2015

Estradiasu, osa 3. Kierrätettyä kimallusta.

Tanssipukujen ompelussa alan olla voiton puolella. Ompelukone on nyt vähäksi aikaa nostettu tauolle, ja viikon verran olen ollut tositoimissa estradiasun kanssa. Odotin, että paljettien ja helmien ompelu vyöhön olisi tylsähköä nyhräämistä, mutta itse asiassa se on aika mukavaa puuhaa! 







Tosi paljon paljetteja, helmiä ja ommeltavia strasseja olen löytänyt kirppiksiltä, ja säästöä on tullut. Uutena olen ostanut tähän mennessä vain violettia paljettinauhaa (10 metriä, katsotaan riittääkö...) ja Ebaysta violetteja pisaranmuotoisia ommeltavia strasseja (100 kpl, 3,50 euroa - edullista, mutta väri olisi saanut olla hieman voimakkaampi.)  


Kirppiksiltä ja kavereiden helmivarastoista olenkin saanut sitten vaikka mitä. Kahdella eurolla ostin kirppikseltä parhaat päivänsä nähneen hopeisen paljettivyön. Paljettien purkaminen kävi aika helposti ja nopeasti, kun paljetit olivat nauhoina kiinni vyössä. 







Ommeltavia strasseja sain ison kasan kirppikseltä eurolla löytämästäni bilemekosta. Mekon kangaskin ehkä päätyy uusiokäyttöön. 







Viidelläkymmenellä sentillä oli puolestaan palanen sinistä paljettikangasta (joku oli varmaankin lyhentänyt mekkoa tai hametta ja tähteeksi oli jäänyt puolen metrin palanen kangasta - hyvä kun ei heittänyt pois!) Päävärit puvussa ovat violetti ja hopea, mutta sinistä laitan korostusväriksi kuvioihin. Laskin, että sinistä paljettinauhaa tulee kankaasta noin 10 metriä, ja lisäksi ohuempaa glitternauhaa saman verran. 







Ja sitten se itse vyö. Tältä näyttää vyön pohja levitettynä. Terävä kulma tulee siis eteen, ja pyöreä reuna taakse.







Ja tällaisessa vaiheessa on ompelu.






Nyt näyttää, että ei tule kiire ja paniikki ennen näytöstä. Katsotaan sitten, ompelenko näytöspäivän aamuna vielä viimeisiä paljetteja pukuun!


-Aune