perjantai 28. joulukuuta 2012

Puku musikantille orkesterikeikkoja varten

Kuluneen syksyn suurin ompelutyö on nyt valmis. Toimeksianto tuli klarinetistilta, joka tarvitsee klassisen musiikin keikoille mustan puvun, joka on juhlava mutta kuitenkin mukava soittaessa. 











Kankaaksi valittiin tukevahko, hiostamaton silkkikangas. Kaavat ovat Yoshiko Tsukiorin kirjasta Ihanat mekot ja tunikat. Helmaa pidennettiin, pääntietä avarrettiin ja selkään lisättiin muotolaskokset, että mekko asettuisi paremmin soittajan istuessa. Hihan kaavaa muutettiin niin, että siinä on nyt vielä alkuperäistäkin enemmän rypytystä pyöriöllä ja hihansuussa.












Suurin ongelma oli kuitenkin edelleen hihan ahtaus soittaessa. Ratkaisu löytyi kuminauhasta. Vähän epäilytti kuminauhan lisääminen silkkiseen iltapukuun, mutta kyseessä on kuitenkin työasu, jossa käyttömukavuus on tärkeää.










Puvun omistaja on tyytyväinen lopputulokseen, samoin minä.


Kuvissa puku on kuljetuksen jäljiltä, joten saumat eivät oikein asetu hyvin. Toivottavasti oikenevat silittämällä.



-Aune

maanantai 17. joulukuuta 2012

Jouluseimi


Nyt en olekaan laitellut kuvia blogiin, vaikka olen pää kolmantena jalkana tehnyt käsitöitä. Eihän joululahjojen kuvia nyt nettiin voi laittaa etukäteen! Tässä kuitenkin hiukan muita jouluvalmisteluja.


Kokoan aina joulun alla seimiasetelman sekalaisista käsillä olevista esineistä. Tällainen tuli tänä vuonna:







Lyhdyn edessä ovat Maria (punaisessa lakissa) ja Joosef (lumiukkomainen olemus), ja heidän edessään kellii Jeesus-lapsi (maatuska-magneetilla oli sädekehäkin omasta takaa) seimessä. Taustalla tallin asukkaita eli sammakko ja virkattu possu. Oikealla itämaan tietäjät (shakkinappulat) ovat juuri saapuneet: kaksi taimmaista hevosilla ja etummainen tietäjä, no, tietenkin kuplavolkkarilla. Lahjoina asianmukaisesti suitsuketta, kultaa ja mirhamia. Tallin väestä vasemmalle ovat enkelit (yksi vasta laskeutuu Lähivakuutuksen heijastimen muodossa). Enkeleiden jälkeen tietenkin paimenet (pöllö ja pitkänhuiskea Apollo) sekä lauma (dinosaurus ja possu). Aiemminkin blogissa esiintynyt tiffanyaurinko pääsi joulun tähdeksi. 




Palailen taas joulun jälkeen. 

Rauhallista Joulua!



-Aune